Midden op het “Eiland in de Maas” bij Stevensweert staat de 17e eeuwse graanmolen: De Hompesche Molen. Het 300 jaar oude rijksmonument is de hoogste stellingmolen in Limburg. Maasgrind BV wil deze bijzondere plek openstellen voor het publiek, zodat mensen er een kop koffie kunnen drinken en gaan beseffen hoe graan- en grindmolens van invloed zijn op het landschap. De molen wordt na de verbouwing een publiekstrekker en de behoefte ontstaat om ook grotere groepen te kunnen ontvangen waardoor ook de benedenverdieping, het molenhuis en de binnenplaats omgevormd zijn tot café-restaurant en vergaderruimte met patioterras. Het verhaal over de transformatie van het landschap is door mij verweven met het interieur van de drie themakamers Graan, Grind en Groen. Ook in de vormgeving van het restaurant en het terras zijn verwijzingen naar de omgeving onderdeel van het ontwerp. Het horecapersoneel kent de kort, maar krachtige verhalen die verborgen zitten in de vormgeving en vertelt hierover tijdens het serveren.
Op 17 maart 2014 draagt Maasgrind BV de molen over aan Natuurmonumenten. Vanuit de molen worden natuurtochten, veldlessen, lezingen, kinderfeestjes en tal van andere activiteiten aangeboden. Tevens is de Hompesche Molen door zijn rustige ligging op het Eiland in de Maas een fijne plek voor vergaderingen, workhops en familiebijeenkomsten. De molen wordt genoemd in het boek: “Nederland -1000 plekken die je écht gezien moet hebben” van Flip van Doorn.