SAKURA, DE SCHOONHEID VAN VERGANKELIJKHEID

Het leven wordt in Japan beschouwd als mooi en kort, zoals de bloei van de kersenbloesem (Sakura). Zij vieren dit vergankelijke moment door met familie in de uitbundig bloeiende kersenboomgaarden af te spreken.
Dit was de inspiratie voor het project Sakura.

300 fietsers maken een lange fietstocht langs de bloeiende boomgaarden in de Betuwe Bloesemtocht door de Betuwe. Bij ‘onze’ wilde kersenboom gaat het niet alleen om de schoonheid van de bloesem, maar ook om de persoonlijke betekenis ervan. Aan lange tafels rond grote vuren, met op de achtergrond live muziek tekent iedereen zijn persoonlijke herinneringen op aan de bloei van zijn of haar leven  Deze ontboezemingen en herinneringen zijn onderdeel van een dag- en nachtbeeld waarin de kersenboom verandert in een enorme kroonluchter. Na zonsondergang worden de lichten ontstoken en verandert de kersenboom in een betoverend en betekenisvol lichtbeeld. Door een live stream vanuit een camera op de schoorsteen van de steenfabriek kunnen mensen over de hele wereld meekijken met dit schouwspel.

Opdrachtgevers:

  • BTV Elderveld
  • Vrienden van Meinerswijk
  • Idee en regie: Monic Deichmann
  • Muziek: Maina Tsalda

Met hulp van:

  • Vrijwilligers Klinker
  • Vrijwilligers Vrienden van Meinerswijk

Het mooiste kado bestaat niet uit spullen, want daar wen je aan.

Niets werkt zo verbindend als een betekenisvolle ervaring, vastgelegd in een beeld waaraan je samen hebt gewerkt.

Galerij

I am text block. Click edit button to change this text. I am text block.
Click edit button to change this text. I am text block. Click edit button to change this text. I am text block. Click edit button to change this text.

Wat kan Hoogtij Projecten voor u betekenen?