Zandbank aan de rivier

400 bezoekers van de Atelierroute Arnhem stroomden,  te fiets, lopend of met het schip wat Klinker* voor deze dag liet varen, uit alle hoeken en gaten van Gelderland naar onze steenfabriek in Meinerswijk: het grootste atelier van Arnhem. Als bewoners van het gebied stapelen we tijdens hoogwater zandzakken naar lager gelegen plekken waardoor onze huizen droog blijven. Maar, wanneer je met een paar honderd man bent kun je er ook iets anders van bouwen, iets wat vragen oproept over de manier van leven hier, iets wat heel veel makersplezier losmaakt én een monumentaal beeld oplevert, waar veel mensen van kunnen genieten.

* Steenfabriek Elden staat pal aan de Rijn in het uiterwaard natuurgebied Meinerswijk. Het is 5 jaar lang de uitvalsbasis van Stichting Klinker, een stichting die is opgericht om te experimenteren met nieuwe vormen van natuurbeleving.

In opdracht van

  • Wijkplatform Malburgen
  • Aqualiner / sponsoring boot
  • Idee & organisatie: Monic Deichmann
  • Assistentie op locatie: Kees Hin, Gerard Litjens en Vera vd Waarsenburg + vrijwilligers Klinker
  • Muziek op boot: Gelders Orkest
  • Muziek steenfabriek: Los Cuerdos

18 kuub zand & 1300 zandzakken

Onder onze regie stapelen we, met heel veel mensen en makersplezier, een 21 meter lange bank op het rivierterras van de steenfabriek. Muzikanten van het Gelders Orkest musiceren aan boord van het passagiersschip dat af en aan vaart, terwijl de Spaanse band Los Cuerdas zorgt voor een geweldige sfeer. Tijdens, het vullen, knopen en stapelen van de zandzakken hebben we 1001 vragen beantwoord over het wonen in een uiterwaard bij hoogwater.

Het feest ging nog door tot zonsondergang, mensen genoten van de mobiele sauna, gingen zwemmen in de rivier, of dobberden in een Hottub. Eén zomerlang gebruikten Jan en alleman De Zandbank en hebben wij er met Klinker veel bijzondere ontmoetingen georganiseerd.

Galerij

Wat kan Hoogtij Projecten voor u betekenen?